tryggsam.blogg.se

Välkommen till Tryggsam. Här kommer vi att skriva tips och råd för just er säkerhet i hemmet! Mer om detta kan du även finna på www.tryggsam.se

Tjänsten Tryggare Hem

Publicerad 2016-01-11 14:33:48 i Allmänt,

I Sverige är vi hemma uppskattningsvis 35% av vår vakna tid. Under dessa timmar samt under natten fungerar en vanlig brandvarnare utmärkt. Men vem övervakar våra hem mot brand de övriga 65% av alla timmar vi inte är hemma?

Enligt Myndigheten för samhällskydd och beredskap sker över 6 000 bränder enbart i svenska hushåll varje år tillsammans med över 100 dödsfall. Det sker nästan lika många i hus som i lägenheter.

Utöver dessa bränder finns självklart ett mörkertal med bränder som sker när man är hemma och själv kan släcka branden. Problemet som finns är alltså att du inte kan få en varning när du handlar, arbetar, hämtar barnen på dagis, är på semester m.m.

Under den senaste 10-årsperioden har mer än 60 000 hem drabbats av brand. Det innebär att ikväll så har 17 familjers hem blivit drabbade av allvarliga bränder och detta sker varje dag, året runt. Tyvärr får bränderna allt för ofta en fruktansvärd utgång.

Är du hemma och det börjar att brinna så hinner du oftast själv släcka branden med en brandfilt eller en handbrandsläckare. Men är du inte hemma spelar det ingen roll om du har 100 brandsläckare, tre brandfiltar och kanske 10 brandvarnare! Hör ingen brandvarnarna så gör dom ingen nytta!

Idag när vi kommer hem så har totalt 17 svenska familjers hem blivit drabbade av brand.

Med Tjänsten Tryggare Hem förebygger du att det värsta händer.

Hur fungerar Tjänsten Tryggare Hem från Tryggsam

När larmet går skickar det automatiskt ut ett sms till dig. Efter detta ringer vår larmcentral upp dig. Skulle du mot förmodan inte svara eller befinna dig i närheten av hemmet har larmcentralen en kontaktlista. Kontaktlistan kan bestå av en vän och en granne etc. Genom larmcenteralen och smset får du en exakt förklaring av vad som hänt t.ex. ”Brandlarm på Solstrålegatan 4”.

Enheten Skickar SMS vid rökutveckling, är optisk ("Ser" rök), kontaktar Larmcentral, batteritid ca 2 år eller 25 larm, påminnelse om låg batterinivå via SMS, USB för enkel uppgradering av mjukvara och självklart är den helt trådlös.

Tryggsams brandvarnare vann år 2010 ”Barclays Take One Small Step competition” för årets uppfinning. Barclays är idag en av världens största investeringsbank som årligen håller i denna tävling för nya entrepenörer.

Vill du veta mer kan du enkelt surfa in på http://www.tryggsam.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tryggsam

Tryggsam skapades ur idén om att alla ska ha råd med en tryggare vardag. Idag är Tryggsam ett av Sveriges ledande företag inom vardagssäkerhetstjänster i hem och hos företag. Vi är 25 stolta medarbetare som dagligen hjälper över 7 000 kunder att trygga upp sina hem! www.tryggsam.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela